00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Proč si pořídit LED žárovky

V posledních letech se staly LED žárovky oblíbeným světelným zdrojem do různých světel. A aby taky ne. Šetří peníze i životní prostředí a navíc se pyšní dlouhou životností. Už jste o tom už určitě slyšeli, my vám nabízíme rekapitulaci.

V posledních letech se staly LED žárovky oblíbeným světelným zdrojem do různých světel. A aby taky ne. Šetří peníze i životní prostředí a navíc se pyšní dlouhou životností. Už jste o tom už určitě slyšeli, my vám nabízíme rekapitulaci.

Výhody LED žárovek

U LED žárovek nenajdete snad žádnou odrazující nevýhodu. Vlastně vám jen zjednodušují život a dobře slouží. A jak? Začneme třeba problémem, který řeší dnes všichni. A to je šetření. Peníze vládnou světu, o tom není třeba diskutovat. A díky pořízení LED žárovek můžete během let jejich používání ušetřit až 90 % peněz, které byste jinak investovali do elektřiny. Právě díky nízkému množství energie, kterou žárovky spotřebují. Možná se zaleknete trochu vyšší pořizovací ceny, nákup LED žárovek se ale opravdu vyplatí. Ve výsledku vyjdou mnohem levněji než klasické žárovky.

Ušetřené peníze totiž také závisí na době, kterou vydrží žárovka svítit. A ta je v případu LED žárovek průměrně 25x delší než doba svícení klasických žárovek. A toto číslo stále roste. Pokud za klasickou žárovku zaplatíte tedy 20 Kč a za LED žárovku 200 Kč, sami si můžete spočítat, že nakonec vás LED vyjde mnohem levněji.

Čísla, především ta, která vyjadřují peníze, mívají na rozhodnutí velký vliv. Pokud byste ale chtěli od LED žárovek ještě nějaký bonus, tak tady je. LED žárovky jsou vysoce odolné vůči teplotám i otřesům. Rychle se rozsvítí a nevadí jim ani časté spínání. Navíc nevyřazují infračervené ani ultrafialové záření. A jsou velmi šetrné k životnímu prostředí. Vy tak můžete mít dobrý pocit z jejich používání nejen kvůli své vlastní peněžence, ale i kvůli budoucím generacím.

Jakou LED žárovku pořídit?

Mějte na paměti, že každá LED žárovka nepadne do každého světla. Tak moc vám ještě LED žárovky život usnadnit nedokáží. Žárovky se liší tvarem, ale především velikostí patice a závitu. Znáte rozdíl mezi nimi? Pokud ne, poradí vám naše poradna.
 
Každé světlo obsahuje informaci, jakou žárovku si vlastně musíte pořídit, aby vám seděla a dobře svítila. Pak máte výběr už jednodušší. Ale abyste měli alespoň obecnou představu, poradíme vám, že právě nejčastější velikostí závitu je E27, za ní hned v závěsu je E14. Tyto žárovky patří mezi ty klasické, které našroubujete do světla. Naopak žárovky s paticí třeba GU10 své místo najdou v bodovkách.
 

Jak LED funguje?

Trošku té fyziky na závěr. Zajímá vás, jak vlastně LED funguje a co znamená? Název LED pochází, tak jako dneska mnoho názvů, z angličtiny a je zkratkou pro Light Emitting Diode, tedy pro diodu vytvářející světlo. A právě tyto LED jsou polovodičové destičky, které mají schopnost měnit elektřinu na světlo. Nemají v sobě rožhavené vlákno a nevyzařují žádné teplo, na rozdíl od žárovek.

led zarovka

 



 

Produkty k článku:

Emos ZQ1121 LED žárovka Classic Globe mini 1x6W | E27 | 470lm | 4100KÚsporná technologie LEDZáruka 3 rokyEmos ZQ1121 LED žárovka Classic Globe mini 1x6W | E27 | 470lm | 4100KKód: ZQ1121
Do vyprodání zásob 59 ks
55 Kč s DPH
Výška [mm] 45

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky