00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Jak vybrat světlo do koupelny?

Podle čeho vybíráte světlo do koupelny? Vzhled je jistě pro mnohé důležitý, ještě důležitější je ale vaše bezpečnost a životnost svítidel. IP krytí světel vám poradí, kam které svítidlo umístit.

Podle čeho vybíráte světlo do koupelny? Vzhled je jistě pro mnohé důležitý, ještě důležitější je ale vaše bezpečnost. IP krytí světel vám poradí, kam které svítidlo umístit.

Jen stropnice do koupelny nestačí

Do koupelny můžete umístit nejrůznější druhy světel. Na výběr máte například klasická stropní světla do koupelny nebo koupelnové bodovkyCentrální světlo je základ snad každé místnosti a stejně je tomu v případě koupelen. Stropnice do koupelny osvětlí celou místnost, nezajistí vám ale dostatek jasu například u zrcadla. Tam si totiž budete po přistoupení stínit. Tento hlavní zdroj světla může v menší místnosti nahradit i nástěnné světlo do koupelny, vyhnout byste se ale měli závěsným stropnicím, které mohou být nebezpečné.

Pokud centrální zdroj světla v koupelně doplníte vhodnými zrcadlovými svítidly, budete mít na svůj obraz v zrcadle jasný pohled. Někteří lidé preferují umístění světel nad zrcadlem, jiní z jeho obou stran. Je tedy lepší použít dlouhou trubici do koupelny nebo jednotlivé koupelnové bodovky? I tento výběr záleží na vaší fantazii a rozhodnutí. Pokud máte ale s rozhodováním problémy, toto dilema můžete jednoduše vyřešit nákupem zrcadla s vestavěnými světly.

Trendy bodovky do koupelny

Centrálním světlem ale nemusí být pouze koupelnová stropnice. Stejný, a možná i lepší, dojem vykouzlíte použitím několika LED koupelnových bodovek. Malá kulatá světýlka místnost dostatečně ozáří a jednotlivé kusy na sebe upozorní. Ještě lepšího dojmu pak docílíte použitím podhledových bodových světel do koupelny, které často můžete natáčet. Malá i větší svítidla vám díky zapuštění do sadrokartonu nezaberou v koupelně žádné místo.
 
světla v koupelně

Pusťte si do koupelny den

Koupelny bývají často bez oken, která by do místnosti přiváděla čerstvý vzduch a denní světlo. Tou správnou barvou, kterou by mělo vámi vybrané světlo zářit, je teplá bílá. Na intenzitu světla myslete ale už při výběru interiéru. Koupelnová svítidla vám sice místnost osvětlí, můžete jim ale ještě pomoci, pokud si pořídíte lesklé a světlé vybavení. To totiž intenzitu světla zvyšuje. Naopak tmavá barva odráží světlo méně a k osvětlení koupelny tak budete potřebovat světla s vyšší intenzitou svícení nebo více kusů.

Prodlužte životnost a zajistěte bezpečnost

Teď už snad máte představu, jak by vaše světlo do koupelny mělo vypadat. Před jeho samotným pořízením si ale přečtěte, jak se vyznáte v IP krytí a koupenových zónách a co jsou vůbec zač. Světla v těchto místnostech by totiž měla splňovat určité parametry právě kvůl vlhkosti v koupelně. Nezapomínejte ani na kvalitní materiály, které vydrží věky a na naši radu - čím jednodušší tvar, tím jednodušší údržba. 
 
Tyto rady ohledně druhů světel můžete využít nejen v samostatné koupelně, ale také, pokud máte s koupelnou spojené WC. Umístěním světel na samostaných záchodech jsme se už v naší poradně také zabývali.

svetla koupelna

Produkty k článku:

-13 %doprava ZDARMAPrezent 420 Neptun nástěnné koupelnové IP44 1x60WOsvětlení do koupelnyVhodné do vlhkého prostředíZáruka 3 rokyPrezent 420 Neptun nástěnné koupelnové IP44 1x60WKód: 92000420
Obvykle do 7-14 dnů
802 Kč 696 Kč s DPH
Délka [mm] 300Šířka [mm] 150
Výhodný nákupdoprava ZDARMAPhilips 34059/11/16 LED nástěnné svítidlo Fit 3x2,5W|2700K|IP44 (2x)Úsporná technologie LEDOsvětlení do koupelnyVhodné do vlhkého prostředíZáruka 5 letPhilips 34059/11/16 LED nástěnné svítidlo Fit 3x2,5W|2700K|IP44Kód: 8340591116
Obvykle do 7-14 dnů
2 474 Kč s DPH
Hloubka [mm] 67Šířka [mm] 483Výška [mm] 63
Výhodný nákupdoprava ZDARMARabalux 5721 LED nástěnné svítidlo nad zrcadlo John 1x12W | 1080lm | 4000K | IP44 (1x)Úsporná technologie LEDOsvětlení do koupelnyVhodné do vlhkého prostředíZáruka 5 letRabalux 5721 LED nástěnné svítidlo nad zrcadlo John 1x12W | 1080lm | 4000K | IP44Kód: 98005721
skladem > 10 ks
1 112 Kč s DPH
Šířka [mm] 486Výška [mm] 60

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky