00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Osvětlení do obývací části

Obývací část patří k jednomu z "nejvytíženějších míst" v domácnosti. Schází se zde celá rodina a určitě zde i vítáte své návštěvy. Proto si toto místo zaslouží správně zvolené osvětlení.

Obývací část patří k jednomu z "nejvytíženějších míst" v domácnosti. Schází se zde celá rodina a určitě zde i vítáte své návštěvy. Proto si toto místo zaslouží správně zvolené osvětlení.

Jak vybrat světla do obývací místnosti?

Nelze říct, že existuje jedna univerzální rada a ta se aplikuje do všech bytů a domů. Tak snadné to není a určitě by vás to ani nebavilo. Každý domov, každý prostor a každý z nás jsme jedineční a máme jiné potřeby. Co může vyhovovat jedné domácnosti, může být naprosto nepoužitelné v druhé. Proto je potřeba se vždy řádně zamyslet nad tím, jaké jsou naše představy, co od osvětlení v obýváku očekáváme a pro jaké účely budeme tuto místnost využívat. Lustr do obýváku je hlavním světlem a jeho výběr byste rozhodně neměli podcenit.

Kombinované osvětlení obývací části

Pokud je váš obývák veliký, je vhodné uvažovat o kombinovaném osvětlení. Toho dosáhnete hlavně pomocí lustru vhodného do obýváku v kombinaci s dalším osvětlením. Nejčastěji jsou to přidané stojací lampy, které mohou stát buď v rohu, u křesla na čtení nebo na jiném libovolném místě. Další možností, jak dostat do pokoje více světla jsou nástěnná světla a bodovky. Všechny tyto varianty se dají různě kombinovat. V poslední době se navíc do popředí dostává i použití LED pásek, díky kterým získáte nový rozměr osvětlení

Když vás bude v místnosti více, přijde návštěva a vy je chcete usadit nebo třeba když potřebujete pracovat, pak se hodí mít co nejvíce světla. Jakmile si jen povídáte, relaxujete nebo se díváte na film, stačí si nechat zaplé například podsvícení páskou nebo lampičku. Díky kombinovanému řešení je jen ja vás, jak si se světlem pohrajete. 

Bodové osvětlení do obývacího pokoje

Zmiňované bodové osvětlení lze použít i samostatně. U větších pokojů bude nutné pořídit bodovek více. U menší místnosti vám postačí kvalitních LED bodovek méně. Vybrat lze z přisazené a zápustné varianty. Zapuštěné bodovky zaberou méně místa a opticky téměř vůbec nenaruší celkový prostor. Naopak přisazené bodovky jsou snadnější na instalaci, zvláště v případě, že nechcete řešit sádrokarton a podhled. 

Osvětlení obýváku pouze pomocí lustru

Možná že máte spojenou obývací část s jídelnou a kuchyní. V tom případě postačí i jeden lustr, u kterého si ale pohlídejte správné osazení žárovkou, abyste měli v pokoji dostatek světla. Pomůže vám náš článek o lumenech a světelném toku. V těchto případech se nebojte vybrat si klidně nějaké skutečně výrazné a originální světlo. Nechejte ho vyniknout a stát se dominantou pokoje. 

Obrazová světla – když hledáte něco speciálního

Patříte mezi milovníky umění? Nebo rádi fotíte a máte svoje nejlepší fotografie zarámované na zdi? Možná byste si rádi posvítili na rodinné fotky a obrázky od dětí. Ve všech případech vás jistě zaujmou obrazová nástěnná světla, která rozhodně nepatří pouze do muzea nebo galerie. Jsou moderní, mají převážně jednoduchý design, který nijak nenaruší celkový vzhled pokoje a hlavně jsou funkční

Styl světel nepodceňujte

Jakmile se rozhodnete, kterou variantu použijete, přichází na řadu rozhodování o vzhledu světel. V Dekolampu nabízíme nepřeberné množství světel, takže tato část vás bude bavit. 
Dejte na svoje pocity a styl nebo si můžete nechat poradit od nás nebo svého bytového designera. Volit můžete z moderních světel, designových kousků, křišťálových lustrů, retro stylu, vintage svítidel nebo klasického osvětlení. Ve stejném duchu nakombinujete i lampu

Jak vybrat osvětlení do obýváku

Produkty k článku:

doprava ZDARMAPalnas 62002569 lustr Emily 3x23W|E27Záruka 3 rokyPalnas 62002569 lustr Emily 3x23W|E27Kód: 9962002569
Obvykle do 7-14 dnů
3 537 Kč s DPH
-6 %doprava ZDARMALuxera 46039 lustr Sphera 3x33W|G9Záruka 3 rokyHodnoceno odborníkemLuxera 46039 lustr Sphera 3x33W|G9Kód: 91046039
skladem > 10 ks
6 633 Kč 6 204 Kč s DPH
Délka [mm] 1020Výška [mm] 1430

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky