00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Jak vybrat LED světlo

Zvažujete koupi LED osvětlení a chcete se ujistit, že Váš výběr padne na správné svítidlo? Přečtěte si náš článek Jak vybrat LED světlo a budete mít více jasno.

Nebyl by bez něj život. Stejně jako rostliny i člověk potřebuje sluneční svit. Jeho záření na nás působí také terapeuticky a proto je dobré se věnovat výběru interiérového osvětlení, které nám doma slunce imitují umělé světelné zdroje. Jak si tedy světlem pomoci při našich každodenních činnostech? Alfa a omega je zvolit si správný typ umělého světla.

Aktuální trendy ve světelném designu

Jaké jsou aktuální trendy ve světelném designu se můžete dočíst na našem magazínu.

Protože je pozornost stále více upírána k životnímu prostředí, ekologii a udržitelnosti jsou také více v kurzu LED svítidla. Používáním LED zdrojů přispíváme k lepšímu životu na naší planetě.

jak vybrat LED svítidlo
jak vybrat LED svítidlo

LED technologie je velmi pokroková, svítidla jsou úsporná, nevadí jim vysoké četnosti zapnutí a vypnutí - mají dlouhou životnost v řádu několika let.

To, čím LED svítidla vynikají nad ostatními, je jejich úspora elektrické energie. Jejich spotřeba je o cca 50% nižší než u běžné zářivky a o 60-70% nižší než u výbojkových svítidel. LED osvětlení je téměř bezúdržbové. Odpadne Vám výměna světelných zdrojů jako je tomu u klasických žárovek. Svítivost světel si můžete libovolně regulovat.

Klasická žárovka se vyplatí pouze tam, kde svítíte krátce a velmi zřídka.

Typ žárovkyŽivotnostPříkonSpínací cyklus
Tradiční1000 h60 W3000-6000
LED žárovka15000 h9 W20 000

LED žárovky spotřebují 7krát méně elektrické energie než klasická žárovka! Podle čeho si vybrat LED osvětlení?

LED osvětlení vybírejte podle:

  • tvaru (design)
  • výkonu
  • barvy světla
  • jeho účelu

Důležité je si říci v jakém prostoru bude LED světlo umístěno, aby poskytlo dostatečné množství osvětlení vzhledem k velikosti a účelu místnosti.

Kam budete LED instalovat? Jakého efektu chcete používáním LED světla dosáhnout?

jak vybrat LED světlo

Barevná teplota osvětlení

V bytovém designu jistě oceníte vlastnost bílé barevné teploty světla pro zachování skutečných barev předmětů. Jejich podání barev bude autentické.

Díky této inovativní LED technologii si můžete zvolit různé barevné odstíny ve škále od chladných modrých tónu až po tóny žluté barvy (teplé tóny barev světla). Podle čeho si tedy zvolit správnou barvu osvětlení? Záleží na tom, jaký bude účel světla a do jaké místnosti jej budete instalovat.

Informaci o barvě světla Vám udává barevná teplota. Ta se měří v kelvinech (K). Čím vyšší je hodnota kelvinů, tím je odstín světla chladnější. Moderní světla jsou v porovnání s klasickými žárovkami v bělejším tónu a blíží se tak více dennímu světlu. Takovéto bílé světlo, není ale vždy tou správnou volbou.

Pokud chcete v místnosti relaxovat a nabrat sílu na další den je vhodné vybírat světlo v odstínech žluté barvy “teplé světlo”.

Pro lepší pozornost a bdělý stav mysli jsou ideální svítidla s chladnějším odstínem bílé. Do pracovny nebo kuchyně vybírejte proto denní bílé světlo (přirozené denní světlo).

Vybírejte LED světlo podle jeho účelu

Potřebujete světlo do obýváku, do kuchyně nebo do dětského pokoje? Z LED osvětlení můžete vybírat i na našem e-shopu ze široké nabídky svítidel dle jejich účelu a umístění.

Stropní osvětlení (osvětlení centrální) musí být dostatečně výkonné a přizpůsobené místnosti, kterou má osvětlovat. Stropní svítidla se vyrábí v mnoha provedeních, z různých materiálů, v různých designových tvarech se širokou škálou svítivosti.

Velmi oblíbené jsou led pásky - tato varianta osvětlení Vám dává velkou možnost v kreativitě. Můžete pracovat se světlem, můžete zvýraznit zajímavé části interiéru a dodat mu novou atmosféru. Pásek můžete použít jak na rovné plochy, tak jej můžete i různě tvarovat do zakřivení. Jak bude světlo intenzivní si už určíte počtem bodů, délkou pásku nebo ovladačem.

Stolní lampy a lampičky Vám pomohou při orientaci v prostoru nebo také jako designový doplněk.

Stojací lampy poslouží jako doplněk ke stropnímu světlu a poskytnou příjemné rozptýlené světlo.

Do menších místností jsou skvělým řešením nástěnná LED světla výborně se také hodí do dětských pokojů.

Šetřit energii můžete i na zahradě s LED venkovními svítidly.

Bodové světlo vám bude svítit přesně tam, kam potřebujete. Můžete jej využít na osvícení poličky s fotkami nebo jej můžete využít jako praktické a funkční osvětlení do kuchyně, na bar nebo schodiště. Nebo zvolte praktické podhledové světlo.

Světlo s pohybovým čidlem - LED světla se senzorem můžete využít do interiérů i exteriérů. Světlo se rozsvítí pouze při zaznamenání pohybu a na omezenou dobu.

jak vybrat LED osvětlení

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky