00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Jak funguje LED osvětlení?

LED osvětlení je v dnešní době velmi populární hlavně díky své úspoře oproti klasickým žárovkám. Vyplatí se tak počáteční investice, která vám ale v budoucnu peníze ušetří. LED světla navíc šetří i životní prostředí a jsou velmi odolná.

LED osvětlení je v dnešní době velmi populární hlavně díky své úspoře oproti klasickým žárovkám. Vyplatí se tak počáteční investice, která vám ale v budoucnu peníze ušetří. LED světla navíc šetří i životní prostředí a jsou velmi odolná.

5 důvodů proč si LED světla pořídit

Nejste si jistí, zda jsou LED světla to pravé pro váš pokoj? Zde vám nabízíme pět hlavních výhod, které přináší pořízení těchto diod. 
1. LED diody produkují více světla než obyčejné žárovky
2. Světla jsou odolná vůči nárazům
3. Diody mají velmi dlouhou životnost a nezničí je ani časté vypínání a zapínání. Životnost odhadují výrobci na 50 000 až 1 milion hodin, u zářivek se udává doba až 12 000 hodin, u klasických žárovek je to maximálně 2 000 hodin.
4. Narozdíl od klasických žárovek neobsahují rtuť a jiné škodlivé kovy 
5. Díky používání těchto světel můžete ušetřit až 93% nákladů. Vyšší pořizovací cena se tak rychle vrátí.

Výběr LED diody

Nejdříve si musíte uvědomit, že různá LED světla mají různá užití. Vyznat se ve všech parametrech, které výrobci udávají, není jednoduché. Níže vám popíšeme ty základní, podle kterých můžete vybrat to správné LED osvětlení. Důležitým prvkem je tzv. teplota chromatičnosti značená písmenem K, jednoduše řečeno se jedná o barvu světla. Vybírat můžete ze třech druhů: studená bílá (o hodnotách 5500 - 6500K) svítí jako zářivka, denní bílá (4000 - 4500K) je podobná dennímu světlu a teplá bílá (2800-3000K) svítí nažloutle. Výběr barvy záleží především na vkusu člověka a tzpu činnosti, ke které má světlo svítit. 

Velmi důležité je při výběru LED osvětlení upřesnit si, jaký typ patice pro novou žárovku potřebujete. Nejčastější typy patic jsou: E40, E27, E14, GU10, G9, G24, G4, MR16, AR111, R7S. 

Dalším parametrem, který byste měli vzít v úvahu jsou lumeny, které vyjadřují jas LED svítidel. Výkon udávaný ve wattech udává spotřebu LED žárovky. Neplatí ale, že čím více wattů je na žárovce napsáno, tím jasnějí svítí. Je proto nutné porovnat poměr mězi lumeny a watty.

Zapomínat byste ani neměli na velikost plochy, kterou potřebujete osvítit. Můžete totiž vybírat z bodových světel i z těch, které osvítí celou místnost.

LED osvětlení šetří peníze i přírodu

LED světla postupně nahrazují klasické žárovky. Důvod je jednoduchý. Díky pořízení těchto světel totiž ušetříte. I přes prvotní investici se vám jejich nákup vyplatí kvůli extrémně dlouhé životnosti, o které jsme se zmínili výše, a také kvůli nízké spotřebě elektrické energie. 

Kromě toho, že ušetříte své peníze, můžete mít i dobrý pocit z toho, že LED osvětlení nevyzařuje UV ani IR záření. Diody neobsahují rtuť, olovo ani jiné škodlivé plyny nebo kovy. A jsou 100% recyklovatelné.

Nejsou to jen nudné LED lampy

LED lampy nabízí různé motivy, tvary nebo možnosti umístění. Ale nejen to. Kromě toho, že pokoj vašeho dítěte může osvěcovat pohádková postava nebo si můžete posvítit na zahradní party, nizozemská firma Philips přišla opět s něčím novým. V nestárnoucí kombinace černé a bílé barvy nabízí inteligentní svítidla z řady Philips Hue, u kterých můžete měnit intenzitu svícení. Před čtením můžete nastavit režim pro čtení a pro doplnění energie režim povzbuzení.

Světla můžete pořídit v nespočtu eshopů a kamnných obchodů. My vám nabízíme možnost výběru na internetu i v naší kamenné prodejně v Brně, kde vám s výběrem LED osvětlení poradíme.

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky