00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Druhy ovladačů Philips Hue

Vyznat se v ovladačích moderních inteligentních svítidel může být oříšek. Ale žádný strach, rádi vám poradíme, jaké ovládání se bude pro vaše světla hodit a k čemu jaké ovládání slouží.

Inteligentní svítidla můžete ovládat v aplikaci na mobilním telefonu, tabletu nebo přes inteligentní hodinky či dokonce hlasem, ale určitě se vám budou hodit i dálkové ovladače. Nabízí totiž spoustu užitečných funkcí, bývají hned po ruce a ovládání je s nimi velmi jednoduché. Na následujících řádcích vám představíme ovladače inteligentního osvětlení Philips Hue.

Philips Hue Bridge – mozek celého systému

Philips Hue Bridge nebo také můstek je srdcem a mozkem celého systému. Budete ho potřebovat, pokud si ve vašem domě chcete zapojit více než 10 svítidel nebo žárovek. Je také nutností pro využití všech funkcí inteligentních svítidel z řady White Ambiance nebo White and Color Ambiance.
Philips Hue Bridge zapojte klasicky do zásuvky a poté připojte pomocí UTP kabelu do Wi-Fi routeru. Bridge začne svítit modře.S můstkem můžete ovládat až 50 světel a doplňkových zařízení Philips Hue. A to nejenom doma, ale odkudkoliv, kde máte k dispozici internet. Takže třeba na dovolené si zkontrolujete, jestli jsou opravdu všechna svítidla vypnutá, nebo naopak světla na dálku na chvilku zapnete, což je dobrou prevencí před krádeží.

Philips Hue Bridge

Návod jak propojit světla a můstek 

Dimmer Switch – navolte si světelnou scénu

Chytrý stmívač Dimmer Switch je určen k žárovkám a svítidlům s označením Philips Hue White, Philips Hue White Ambiance a Philips Hue White and Color Ambience.

U větších svítidel je Dimmer Switch součástí balení, u bodovek, LED pásků, lampiček a menších svítidel je většinou nutné si stmívač přikoupit zvlášť.
Starší ovladač řady V1 (který aktuálně doprodáváme) umožní pouze vypínání/zapínání a stmívání.

Nový stmívač Dimmer Switch řady V2 má rychlejší odezvu svítidel a velmi snadné ovládání. Světla zapnete i vypnete jedním tlačítkem a tlačítko Hue slouží k přepínání mezi 4 přednastavenými světelnými režimy, které se odlišují intenzitou a barvou světla:
  • Read (Čtení),
  • Relax (Relaxace),
  • Energize (Povzbuzující),
  • Concentrate (Koncentrace).
 
Osvětlení s přednastavenými scénami

Se stmívačem Dimmer Switch můžete ovládat až 10 svítidel a k dispozici jsou již zmíněné 4 přednastavené scény. Pokud potřebujete ovládat více svítidel nebo si světelné scény navolit podle sebe, musíte dokoupit Hue Bridge. Po spárování ovladače s bridgem a s chytrými svítidly tak třeba všechna svítidla v domě či bytě ztlumíte a změníte u nich barvu světla.
 
Navíc nová generace ovladačů umožňuje po spárování s bridgem nastavit, aby se svítidla po zapnutí ovladačem vždy zapnula do scény, která odpovídá denní době (tedy ráno a během dne jasné bílé intenzivní světlo, k večeru slabší a žlutější a v noci úplně slabé světlo v teplé bílé barvě).

Dimmer_Switch_ovladač          dimmer_Switch_Philips Hue

Kromě vychytaných funkcí mysleli výrobci i na to, aby ovladač byl co nejvíce při ruce. Proto je ovladač magnetický a jde tak třeba přicvaknout na lednici. Napájení stmívače je na knoflíkovou baterii a životnost má 50 000 kliků.

Tap Dial Switch – režimy dle vašeho gusta

Tap Dial Switch, který je k dostání v bílém a černém provedení, umožňuje pomocí 4 tlačítek navolení světelných režimů (ty si nakonfigurujete v aplikaci). A protože jedním tlačítkem můžete ovládat až 3 místnosti nebo 3 zóny, bez problémů máte pod palcem celý byt (opět ale platí, že při větším počtu svítidel než je 10, je nutné mít zapojený Hue Bridge). Navíc Tap Dial Switch má vnější prstenec a jeho otáčením plynule nastavujete intenzitu osvětlení vybrané skupiny svítidel.

Tap Dial Switch je stejně jako stmívač Dimmer Switch magnetický a napájení je pomocí baterií.

Tap_Switch_Philips_Hue         Tap_Switch_ovladač

Motion sensor – automatické spínání pro interiér

Inteligentní světla se mohu zapínat/vypínat rovněž automaticky a to pomocí pohybového čidla Motion Sensor. Nemusíte tak ztrácet čas hledáním vypínače a také nehrozí, že byste zapomněli zhasnout. Světla s pohybovým čidlem se nejčastěji umisťují na WC, do chodeb či na schodiště. Motion sensor ovládá všechna světla v místnosti a má rozsah detekce pohybu 3 m v úhlu 120°. Pokud se nespokojíte pouze s bílým světlem, jednoduše si přes aplikaci nastavíte, do jakého režimu se mají světla při detekci pohybu rozsvítit.

Motion Sensor Philips Hue je napájen z baterie, je bezdrátový a jde instalovat na jakýkoliv povrch.

 

Motion_sensor_Philips_Hue

Outdoor motion sensor – automatické spínání pro exteriér

Pokud potřebujete chytrá svítidla automaticky zapínat a vypínat venku, tedy na zahradě, před garáží, na terase či u vchodu do domu, zvolte od Philips Hue tento bezdrátový venkovní pohybový senzor. Stačí když kolem něho projdete a světla, která s ním jsou napárovaná, se rozsvítí. Senzor snímá pohyb v úhlu 160° ve vzdálenosti 8 až 12 m. Je chráněn proti vlhkosti, má zvýšené krytí IP54.

Venkovní pohybový senzor k chytrému osvětlení Philips Hue

Wall switch

Wall switch je modul, který vyžaduje propojení s Philips Hue Bridge a na rozdíl od předešlých vypínačů se instaluje do klasických nástěnných vypínačů. Jednoduše si tak z obyčejného vypínače uděláte chytrý a můžete s ním světla stmívat, měnit jejich odstín a přepínat mezi jednotlivými světelnými scénami.

Wall switch je ideálním řešením pro ty, kteří nechtějí měnit elektorozvody a přitom preferují ovládání světel nástěnnými vypínači.

 Wall switch

Sečteno a podtrženo: S chytrými svítidly a ovladači Philips Hue si dopřejete komfort podobný v automaticky řízených domácnostech, přitom za výrazně nižší cenu. V případě dalších dotazů nás kontaktujte, rádi vám s výběrem a připojením svítidel Philips Hue pomůžeme.

Zajímá vás více? Klikněte


 

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky