00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Instalace Philips Hue krok za krokem

Přijměte pozvání do kouzelného světa funkcí svítidel Philips Hue. Pomocí jednoduchého návodu svítidla snadno instalujete a rozzáříte celou domácnost.

Rádi byste si zakoupili inteligentní osvětlení z řady Philips Hue, ale nejste si jistí, jak celý systém přivést k životu? Nebojte, je to velmi snadné a s naším návodem na instalaci to zcela jistě zvládnete.

Začněte s výběrem

Prvním krokem, který byste před nákupem měli učinit, je ujasnit si, o jaký produkt z nabídky máte zájem. Zvolit si můžete buď kompletní svítidlo s integrovaným LED zdrojem, a nebo pouze inteligentní žárovku. Inteligentní žárovku můžete umístit do vašeho stávajícího svítidla. Od počtu žárovek či svítidel a od požadovaných funkcí se pak bude odvíjet to, jaké ovládání budete potřebovat.
V základu je možné vybírat ze 3 typů svítidel - White, White Ambience a nebo White and Color Ambience.
inteligentní žárovka PhilipsHue_Whiteinteligentní led žárovka PhilipsHue_WhiteAmbienceled žárovka inteligentní PhilipsHue_White_and_color_ambience
 

Svítidlo a žárovky na místa!

Prvním krokem, který je po nákupu výrobků Philips Hue třeba udělat, je instalace žárovek, nebo zapojení svítidla s integrovaným zdrojem, na určené místo. Inteligentní žárovky můžete umístit i do vašeho stávajícího svítidla. Nezapomeňte si však ověřit jakou patici či závit budete potřebovat!
Po zapojení a namontování vyzkoušejte, zda je světlo připojeno k elektrickému proudu. Pokud vše funguje tak, jak má, je načase pustit se do další části instalace.
Instalace Philips Hue
jak instalovat žárovku philips hue

Světla na dálkové ovládání jsou recept na pohodu

Velkou výhodou světel Philips Hue je možnost ovládat je na dálkové ovládání, případně přes mobilní aplikaci či tablet, a nebo pomocí hlasového asistenta.
Pokud chcete využít pouze základní funkce, které nabízejí produkty řady Philips Hue White a nebo Philips Hue White Ambience a ve vaší domácnosti máte méně než 10 svítidel, postačí vám ovladač Dimmer Switch. Tento ovladač umožňuje vypnutí a zapnutí světel, stmívání a u Philips White Ambience lze zvolit i z 4 přednastavených režimů bílého osvětlení.
Pokud máte výrobky řady Philips Hue White and Color Ambience a je ve vaší domácnosti větší počet zařízení, budete potřebovat tzv. Můstek Philips Hue Bridge. Ten vám umožní přístup k pokročilejším funkcím přes mobilní aplikaci.
Philips Hue BridgePhilips Hue Dimmer Switch
 

Od inteligentního osvětlení vás dělí už jen Můstek

Philips Hue Bridge je mozkem celého systému. Tento Můstek umožňuje svítidlu komunikovat s mobilní aplikací a ovladači. Pomoci něj můžete využít všechny funkce, která inteligentní světla nabízejí. Připojit k němu lze až 50 svítidel nebo doplňků. Bridge je nutné připojit k zásuvce a Wi-Fi routeru. Když začne Můstek modře svítit, můžete přejít k dalšímu kroku.
světlo na dálkové ovládání Philips Hue Bridge


S aplikací Philips Hue ovládnete všechny funkce

Posledným článkem, který vám k plnému fungování ještě chybí, je propojení svítidel s aplikací. Do vašeho smartphone nebo tabletu si stáhnete aplikaci Philips Hue. Aplikace je zdarma a najdete ji v Apple store nebo na Google Play. Pokud je Bridge i telefon připojen na stejnou Wi-Fi síť, spárují se automaticky. Pokud tomu tak není, můžete využít možnost hledání Bridge manuálně. Pro ověření stačí stisknout tlačítko na Bridge.
Dotykem se potvrdí vaše identita a zařízení jsou připojená a připravená na akci.
 
Philips Hue aplikace do mobilu

Vítejte v aplikaci Philips Hue!

Po propojení aplikace najdete pomocí Philips Hue Bridge všechna světla ve vaší domácnosti. Můžete je třídit do místností, pojmenovávat, sdružovat do světelných skupin a mnoho dalšího. Pomocí aplikace si můžete hrát s intenzitou osvětlení, tónem světla i s barevnými tóny. Pokud využijete i některou doplňkovou aplikaci třetí strany, můžete propojit osvětlení třeba s TV nebo hudebním přehrávačem a užít si všech 16 milionů barev.
Philips Hue propojení svítidel s aplikací


Věříme, že instalaci celého systému Philips Hue určitě zvládnete. Součástí každého výrobku je samozřejmě i podrobný návod, který vám poskytne bližší informace o tom, jak postupovat u konkrétních produktů.. 

Prohlédněte si nabídku veškerých inteligentních produktů značky Philips Hue >>>

Pro seznámení se s řadou svítidel Philips Hue doporučujeme články v naší poradně:

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky