00 Kč
Způsoby doručení
Přepravce89 Kč
Osobní odběr BrnoZdarma
Doprava zdarma od 1000 Kč

Osvětlení koupelny

Relaxující rituál ve vaně, sprcha která vás nabije energií a nebo úprava make-upu u umyvadla. Každá z těchto činností vyžaduje jiný druh osvětlení.

Správné osvětlení koupelny je základ 

Večerní relax ve vaně, osvěžujicí ranní sprcha ale i při holení či úpravy zevnějšku před zrcadlem. Každá z těchto činností vyžaduje jiný druh osvětlení.
Osvětlení koupelny se řidí určitými zásadami. Povíme si jakými : 





Při každodenní hygieně, při mytí nebo oblékaní je dobré osvětlení základ. Když se připravujeme do práce nebo na rande, nic nemůže uniknout naší pozornosti. Proto je nutné koupelnu osvětlit rovnoměrně ale zaroveň dbejte na jednotlivé sekce. 
Jako základ osvětlení koupelny by mělo být stropní svítidlo. Tam, kde je třeba přisvícení (třeba u zrcadla nebo pod sprchou) je nutné přidat další sektorová či bodová svitidla. Dalším důležitým aspektem je dekorativní osvětlení, kdy víc než na funkčnosti nám záleží na atmosfeře .
Rozdělme si koupelnu na jednotlivé sekce a do těch budeme vybírat tyto 3 hlavní druhy osvětlení:

1) Centrální stropní svítidlo 

Centální svítidlo by mělo být umístěno uprostřed koupelny a mělo by být dostatečně silné, aby osvětlilo celý prostor.
Volit můžete jak ze stropních svítidel různých tvaru, tak i z bodového osvětlení z více zdroji: 

 
 

2) Koupelnové osvětlení zrcadla 

Funkční, boční světlo vždy navrhujeme v okolí zrcadla. Je to důležité pro správné vykonávaní všech obvyklých činností v koupelně.
Paprsek světla by měl osvětlovat osobu stojící před zrcadlem, rovnoměrně osvětlovat tvář a dávat ji přirozený odstín.
Optimálním řešením je umístění dvou svítidel po obou stranách zrcadla nebo jednoho svítidla nad zrcadlem a dalších dvou po bocích.
Při plánovaní osvětlení vezměte v úvahu rozměry a počet zrcadel. Nikdy neumistujte svítidla na stěnu naproti zrcadla. Reflexy a stíny vám v tom případě nedovolí se v zrcadle dobře prohlédnout.

 
  
 
 

3) Dekorativní osvětlení koupelny

Osvětlení, které vytváří náladu a tu správnou atmosféru při relaxaci v koupelně. Je to velmi popularní řešení, které zvolte pokud máte v koupelně vanu nebo vířivku. Při koupání horní světlo ani boční světla u zrcadla nejsou potřebná vystačíte si s drobnými led panely či LED pásky různých barev. 

  
  

Krytí koupelnových svítidel

Certifikovaná odolnost proti vodě a vlhkosti je základním prvkem bezpečného osvětlení.



Naši koupelnoví hrdinové :

Produkty k článku:

Výhodný nákupdoprava ZDARMAPhilips 34059/11/16 LED nástěnné svítidlo Fit 3x2,5W|2700K|IP44 (2x)Úsporná technologie LEDOsvětlení do koupelnyVhodné do vlhkého prostředíZáruka 5 letPhilips 34059/11/16 LED nástěnné svítidlo Fit 3x2,5W|2700K|IP44Kód: 8340591116
skladem 3 ks
2 474 Kč s DPH
Hloubka [mm] 67Šířka [mm] 483Výška [mm] 63

Jsme přímí dovozci renomovaných značek

  • Philips
  • Trio
  • Ideal Lux
  • Lutec
  • Italux
  • WiZ
  • Philips Hue
Všechny značky